Ауторска вођења и радионице за децу у ГМС

Пратећи програм изложбе Васе Поморишца у Галерији Матице српске наставља се у петак, суботу и недељу, када ће бити одржана ауторска вођења и радионице за децу.

културе.рс • 21. фебруар 2024.

ГМС

Ауторско вођење кроз изложбу одржаће историчарка уметности др Ана Ереш у петак, 23. фебруара од 19 часова.

Поморишчев уметнички пут развијао се од родног Модоша, преко Загреба, Минхена и Београда, па све до Лондона и Париза.

О његовој признатости у свету уметности сведоче бројне поруџбине и дела изведена у различитим медијима, разноврсне тематике и за различите потребе – од портрета, религиозних и митолошких композиција у уљу, преко историјских и народних мотива у фреско-сликарству, витражима и илустрацијама за књиге, до нацрта за новчанице, али и добар пријем код критике и позитивна мишљења тадашње стручне јавности, колега и друштва уопште.

На изложби у Галерији Матице српске представљено је преко 100 уметничких дела.

Ауторска вођења биће одржана и током викенда, у 13 и 17 часова.

Креативна радионица за децу од 5 до 10 година одржаће се у суботу, 24. фебурара, од 11 часова, док ће ликовна радионица за децу узраста од 11 до 14 година бити одржана истог дана од 16 часова.

#Васа Поморишац #Галерија Матице српске #изложба #пратећи прграм #радионице за децу

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!