”Без повратног позива”: Радови Дајане Цвибах у Малом ликовном салону

Изложба радова Дајане Цвибах ”Без повратног позива” биће отворена у понедељак, 27. маја, од 19 часова, у Малом ликовном салону.

културе.рс • 24. мај 2024.

фото: Мали ликовни салон

„Мој рад је у суштини фигуративан и антропичан. Линија је мој примарни полазак у одражавању живота који ме ангажује и окружује, то су истине и мистерије које кодирају наше свакодневно постојање. Бавим се сликарством, цртањем, графиком и инсталацијама“, наводи ауторка изложбе.

Дајана Цвибах рођена је у Новом Саду. 

Од раног детињства живела је у Етиопији, затим у Израелу где је дипломирала уметност на Академији Безалел у Јерусалиму. 

Добитница је националне награде за визуелну ликовну уметност и стипендије за наставак постдипломских студија у Лондону (1971). 

Њен рад је излаган на преко двадесет самосталних изложби у Енглеској, Шкотској у иностранству, као и на више групних изложби.

#дајана цвибах #изложба #мали ликовни салон #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!