„Библија као књижевност” – предавања Елиезера Папоа

Циклус предавања Елиезера Папоа „Библија као књижевност”, одржаће се у понедељак и уторак, 19. и 20. фебруара, у Дигиталном омладинском центру, Војводе Путника 1.

културе.рс • 13. фебруар 2024.

фото: Pixabay/congerdesign

У понедељак, 19. фебруара, биће одржана предавања „Мојсије као антијунак; место народне магије у Светом писму” и „Функција народне приче и народне песме у Књизи о судијама”, у 17, односно 18.30 часова.

У уторак, 20. фебруара, у истим терминима, одржаће се предавања „Песма над песмама као сплет народних свадбених кола” и „Књига проповедникова између пословице и афоризма”.

Овај догађај организује Културни центар Војводине „Милош Црњански”.

#Библија #Елиезер Папо #Културни центар Војводине #Милош Црњански #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!