Бијенална изложба чланова УПИДИВ-а у Галерији Академије уметности

Бијенална изложба чланова УПИДИВ-а, под називом ”Форма 25”, биће отворена у понедељак, 20. новембра у 18 часова, у Галерији Академије уметности, Булевар Михајла Пупина 20.

културе.рс • 16. новембар 2023.

фото: УПИДИВ

”Оно што се намеће као општи закључак јесте да је овогодишња Форма богата по свом садржају уз приметну доминацију радова из области графичког дизајна, дизајна текстила и дизајна фотографије. Међутим од круцијалне важности је чињеница да у раду готово свих излагача, упркос бујици инфомација које свакодневно стижу дигиталним магистралама и даље постоји тенденција неговања аутентичне супстанце проистекле из темеља вишевековне традиције уметничког стварања у области примењене уметности овог простора”, речи су др Здравка Рајчетића из каталога изложбе.

На изложби, поред чланова УПИДИВ-а, учествују и гости: Зоран Бореновић (УЛУПУДС), Велимир Вукићевић (УЛУПУДС), Татјана Кораксић (УЛУПУДС), Драгана Купрешанин (УЛУПУДС), Драгана Николајевић (УЛУПУДС), Драган Павловић (УЛУПУДС), Весна Поповић (УЛУПУДС), Андреја Прокопијевић (УЛУПУДС), Косана Рошуљ (УЛУПУДС), Милан Ђурић (КРУГ).

Изложба ће бити отворена до 29. новембра.

#Галерија Академије уметности #изложба #Нови Сад #УПИДИВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!