Божићно – новогодишњи концерти у Синагоги

У четвртак, 14. децембра, у Синагоги почиње циклус божићно-новогодишњих концерата.

културе.рс • 13. децембар 2023.

Krumb77, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

У оквиру овог програма имаћете прилику да чујете уметничку, етно и танго музику у извођењу уметника и ансамбала из земље и иностранства.

Бахове кантате, у извођењу барокног оркестра Savaria, под диригентском палицом Пала Немета, пред новосадском публиком биће изведене у четвртак, 147. децембра.

Репертоар овог ансамбла обухвата широк опус различитих музичких жанрова, од раног барока до класике, а гудачка секција свира на оригиналним инструментима из 18. века, док су дувачки инструменти верне реплике оригинала.

Поводом двоструког јубилеја, 150 година од рођења и 80 година од смрти руског композитора Сергеја Рахмањинова, у Синагоги ће бити изведена његова дела за два клавира, у петак, 15. децембра.

Његове композиције извешће Владимир Милошевић и Александар Синчук.

Квинтет Белтанго наступа у понедељак, 18. децембра.

Танго ансамбл Libercuatro припремио је програм ”Неки нови танго”, који је базиран на савременим и традиционалним танго нумерама и композицијама Пјацоле.

Концерт је заказан за уторак, 26. децембар.

Оба концерта Амире Медуњанин, који се одржавају 22. и 23. децембра, су распродата.

Улазнице за концерте доступне су у Музичкој омладини Новог Сада.

#божић #концерт #Музичка омладина #нова година #Нови Сад #Синагога

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!