”Бунтовница у сенци” – читалачки клуб у Прометеју

Прометејев читалачки клуб одржаће се у четвртак, 29. фебруара, са почетком у 20 часова, у галерији Прометеј.

културе.рс • 11. фебруар 2024.

фото: Прометеј

На овом догађају имаћете прилику да размените мишљења и анализирате ликове и догађаје у роману ”Бунтовница у сенци” ауторке Нађе Тешић.

Роман ”Бунтовници у сенци” је прича о малој Ани која после трауматичних ратних искустава на нашим просторима наставља живот сачињен од различитих траума. 

Нађа Тешић (Ужице, 1939 – Њујорк, 2014), познатија као сестра америчког оскаровца Стива Тешића, остала је за живота, поготово као књижевница, скоро потпуно непозната у нашој средини, иако је иза себе имала четири романа, неколико драма и мноштво написаних сценарија.

Разговор ће водити Александар Танурџић, учешће је бесплатно.

#Бунтовница у сенци #Нађа Тешић #Нови Сад #Прометеј #роман #читалачки клуб

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!