„Вејпорвејв и сродни појмови”: Предавање Владимира Димовског у Поклон збирци Рајка Мамузића

Предавање „Вејпорвејв и сродни појмови“ одржаће се у среду, 6. марта, од 19 часова, у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића.

културе.рс • 1. март 2024.

фото: ПЗРМ

Прво предавање др Владимира Димовског у циклусу под називом „Инспиративни ликовни стилови и поетике” биће посвећено Вејпорвејву, његовим претечама и дериватима, и сродним појмовима, као што су Неон ноар, Синтвејв, Аутран, Сигналвејв, Мемфис стајл и други.

Овај примарно музички стил прати занимљив визуелни израз који ће се у почетку формирати на ЦД омотима албума, да би преко мимова постао виралан и инспирисао дигиталне уметнике и дизајнере.

У релативно кратком периоду ће добити и своје препознатљиве карактеристике у којима ће велики утицај имати ретро култура 80-их година прошлог века.

Предавање је намењено креативцима и љубитељима ликовног израза који су у потрази за инспирацијом – графичким дизајнерима, илустраторима, концепт артистима, аниматорима, арт директорима, дизајнерима видео игара, тату артистима…

#Вејпорвејв #Владимир Димовски #Поклон збирка Рајка Мамузића #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!