Виолиниста Максим Венгеров наступа у Новом Саду

На сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта, Војвођански симфонијски оркестар ће традиционалним Новогодишњим Гала концертом свечано обележити предстојеће празнике.

културе.рс • 21. децембар 2023.

Максим Венгеров, фото: Дијаго Мариота Мендез

На новогодишњем концерту, који ће бити одржан у четвртак, 28. децембра, са почетком у 20 часова, као солиста ће наступити виолиниста Максим Венгеров.

Он ће се са Војвођанским симфонијским оркестром први пут представити у Новом Саду, изводећи чувени Концерт за виолину и оркестар у де-молу, оп. 47, финског композитора Јана Сибелијуса. 

Војвођански симфонијски оркестар, фото: Срђан Дорошки

Новогодишње празнично расположење биће, између осталог, проткано звуцима симфонијске поеме Финландија, коју је такође компоновао фински композитор, али и Свите за Бадње вече, руског композитора Николаја Римског-Корсакова, које ће Војвођански симфонијски оркестар извести под уметничким руководством Габријела Бебешелее, једног од најперспективнијих диригената млађе генерације. 

Габријел Бебешела, фото: Ионут Макри

Улазнице за концерт су у продаји на благајни и онлајн платформи Српског народног позоришта.

Цене улазница су 5000 динара (партер); 4000 и 3000 динара (балкон).

#Војвођански симфонијски оркестар #Максим Венгеров #Нови Сад #Српско народно позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!