„Вода“ – изложба Јелене Стевановић у Америчком кутку

Изложба Јелене Стевановић “Вода” биће отворена у четвртак, 14. децембра у 19 часова у галерији Америчког кутка Нови Сад.

културе.рс • 13. децембар 2023.

фото: Амерички кутак

Серијом “Вода” ауторка је желела да прикаже живот, његов највеселији и најлепши део – уживање на плажи, дечију разиграност у мору и осећај спокоја док се гледа у воду. 

За израду слика коришћена је комбинована техника колажа и акрилика на платну. 

Изложба ће трајати до 29. децембра, а можете је погледати радним данима од 10 до 20 часова.

#Амерички кутак #вода #изложба #Јелена Стевановић #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!