Војвођански симфоничари затварају сезону концертом на Светски дан музике

У оквиру Новосадског музичког лета, а поводом обележавања Светског дана музике, Војвођански симфонијски оркестар ће у петак, 21. јуна, са почетком у 21.00 час, у дворишту ОТП банке, Трг Слободе 5, концертом под ведрим небом заокружити своју 2023/2024 концертну сезону.

културе.рс • 10. јун 2024.

фото: Срђан Дорошки

Солиста на овом посебном музичком догађају биће Нарек Хакназарјан, виолончелиста млађе генерације. 

Рођен у Јеревану у Јерменији, у породици музичара, ментор му је био Ростропович.

Са 22 године освојио је прву награду и златну медаљу на престижном Међународном такмичењу „Чајковски“ 2011. године и од тада својом интерпретацијом осваја публику и критику широм света. 

Са Војвођанским симфонијским оркестром извешће Концерт за виолончело и оркестар у ха-молу оп. 104, чешког композитора Антоњина Дворжака.

Поред Концерта за виолончело и оркестар, на репертоару ће бити изведена дела Симфонијска поема Шарка, трећа из симфонијског циклуса „Моја домовина“, чешког композитора Беджиха Сметане и Симфонија бр. 8, поменутог композитора Антоњина Дворжака. 

Овај концерт је такође повод да се извођењем ових дела, обележи и 200 година од рођења Беджиха Сметане и 120 година од смрти Антониња Дворжака.

Војвођанским симфонијским оркестром дириговаће Александар Којић, диригент и некадашњи директор Опере Српског народног позоришта, тренутни диригент Опере Народног позоришта у Београду.

Улазнице су у продаји на благајни Музичке омладине Новог Сада, сваког радног дана од 9 до 13 часова, као и два сата пред почетак, на месту одржавања концерта. 

Онлајн резервације, као и куповина улазница доступни су на сајт Музичке омладине.

Цена карте је 1000 динара, док студенти, ђаци и пензионери имају 50 одсто попуста.

Улазнице са попустом се могу купити искључиво лично.

У случају лошег времена концерт ће бити одржан у Синагоги са почетком у 21 час.

#војвођански симфонијски оркестар #концерт #нови сад #новосадско музичко лето #светски дан музике

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!