Војвођански симфоничари и Флорин Илијеску у Градској концертној дворани

Војвођански симфонијски оркестар наступиће по шести пут у својој концертној 2023/2024. сезони, под диригентском управом маестра Александра Марковића у петак, 15. марта у Градској концертној дворани, од 20 часова.

културе.рс • 6. март 2024.

фото: Срђан Дорошки

Као солиста наступиће виолиниста Флорин Илијеску, први концертмајстор Симфонијског оркестра Радио Франкфурта, који ће извести чувени Концерт за виолину и оркестар у е-молу, бр. 2, оп. 64, композитора Феликса Менделсона, док ће у другом делу концерта преузети улогу концертмајстора у извођењу оријенталне свите „Шехерезада“, композитора Николаја Римског-Корсакова.

Публика ће на овом концерту такође имати прилику да слуша оријенталну фантазију „Исламеј“ композитора Милија Балакирјева.

Улазнице за концерт су у продаји на благајни Музичке омладине Новог Сада, Католичка порта 2/II, сваког радног дана од 9 до 13 часова као и два сата пре почетка концерта у холу Градске концертне дворане у Новом Саду.

Онлајн резервације и уплата на рачун доступни су на сајту Музичке омладине.

фото: Музичка омладина / промо

Цена карте је 1000 динара, док студенти, ђаци и пензионери имају 50 одсто попуста.

Улазнице са попустом се могу купити искључиво лично.

Три дана након концерта у Новом Саду, у понедељак 18. марта, Војвођански симфоничари ће у сали Коларчеве задужбине у Београду, заједно са Ивом Погорелићем извести Концерт за клавир и оркестар у це-молу, бр. 2 оп. 18, Сергеја Рахмањинова и поново представити симфонијску фантазију „Исламеј“ и симфонијску свиту „Шехерезада“.

И на овом концерту, Војвођанским симфонијским оркестром ће дириговати Александар Марковић, а концертмајстор бити Флорин Илијеску.

#Војвођански симфонијски оркестар #Градска концертна дворана #концерт #Нови Сад #Флорин Илијеску

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!