Галерија СУЛУВ: Изложба Иване Мали Вукелић „Складиште“ у понедељак

Изложба Иване Мали Вукелић под називом "Складиште / Мала графика 2003 – 2023", биће отворена у понедељак, 17. јула, у 20 часова, у Галерији СУЛУВ.

културе.рс • 12. јул 2023.

фото: СУЛУВ

Овом изложбом графика ауторка обједињује двадесетогодишњи период стваралаштва и учешћа на међународним и домаћим изложбама мале графике. 

Обележавањем значајне годишњице стварања минијатура класичним графичким техникама, ауторка најављује и отвара наредну етапу стварања.

У стваралачком раду од почетка студија ауторка је везана за истраживање могућности широког спектра израза у малом формату, у медију цртежа и графике. 

„Формат и тема за њу нису препрека већ инспирација за стваралаштво, потрага за везама и дистанцама у окружењу, емоцијама, базирана на апстрактном изразу. У тој потрази ауторка градећи директну, нелинеарну везу између стварног и нестварног, надовезујући се на игру ликовности, обликује своју симболику која „мало” претвара у „велико”“, наводи се у позиву.

Ивана Мали Вукелић

Дипломирала је графику 2005. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Зорана Тодовића. Чланица је СУЛУВ-а од 2006. године. Области њене професионалне орјентације су педагошки рад и ликовна уметност, а уже области цртање, графика са технологијом и примењена уметност. Од 2019. године имала је четири самосталне изложбе у земљи и иностранству. Учесница је преко 50 колективних изложби, графичких бијенала и тријенала од 2003. године у земљи и иностранству, као и две уметничке резиденције: 2014. Cite Internationale des Arts Paris, Француска, 2019.ADATA-Air Пловдив- PLANTS, Бугарска. Живи и ради у Новом Саду.

Изложба ће трајати до 28. јула 2023. године.

#графика #Ивана Мали Вукелић #изложба #Нови Сад #СУЛУВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!