Гусарски капетан Џон Пиплфокс у Културном центру Новог Сада

Слушње радио-драме за децу „Гусарски капетан Џон Пиплфокс“ Душка Радовића, у режији Маје Марчете, одржаће се у недељу, 7. априла, од 12 часова, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 2. април 2024.

фото: Pixabay

У питању је узбудљива прича о пензионисаном капетану званом Звоно који са својим гусарима креће у поход против седмоглавог чудовишта у Кинеском мору.

Музику је компоновао Милан Керезовић, а глуме некадашњи студенти Академије уметности у Новом Саду у класи проф. Боре Драшковића.

#Душко Радовић #Културни центар #Нови Сад #радио драма #Џон Пиплфокс

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!