Данас почињу Новосадске позоришне игре

Треће Новосадске позоришне игре, које почињу данас и трајаће до 15. маја у Позоришту младих у Новом Саду, доносе разноврстан програм, махом представа за младе, али и децу.

културе.рс • 8. мај 2024.

фото: Гергана Дамианова

Десет најразличитијих – сценски измаштаних – прича из Италије, Словеније, Хрватске, Чешке, Бугарске и Србије. 

О најбољима ће одлучивати жири у којем су: глумица Марија Радованов, редитељка Соња Петровић икостимографкиња Зденка Лацина Питлик.

Фестивал ће вечерас бити отворен извођењем представе “Дневник Ане Франк”, на Великој сцени Позоришта младих, са почетком од 19.30 часова.

Сутрадан ће бити играна представа “Тајни дневник Адријана Мола”.

Представе “Ја, Сизиф” и “Hic sunt dracones” на програму су у петак, 10. маја, а “Плишана револуција” у суботу, 11. маја.

Новосадске позоришне игре наставиће се представама “Кловн и његова деца” и. “Град светлости” у недељу,12. маја, а у понедељак 13. ће бити изведен “Хотел”, а дан касније, 14. маја, “Мала Фрида”.

фото: Гидо Менкари

Последњег дана, 15. маја, на репетоару је представа “Црвенкапа”. 

Пратећи програм састављен је од неколико сегмената: промоције књиге “Дан као наручен” песника за децу Душка Домановића и две стручне књиге др Лидије Крофлин, потом представе “Злочин и казна” позоришта домаћина Игара, промоције студија луткарства АУ Нови Сад, округлог стола младих критичара и трибине – “Шта млади траже у позоришту?”: 

На све пратеће програме – осим на представу “Злочин и казна”, улаз је слободан, а сатница се налази на сајту Новосадских позоришних игара.

Цена појединачне карте за представу је 500 динара, док се за групне посете, као и за комплет фестивалских улазница за све представе, добија попуст од 30 одсто.,

#нови сад #новосадске позоришне игре #позориште #позориште младих #представа #фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!