Дани Мексика: Предавање Бојане Ковачевић Петровић у Музеју Војводине

У склопу манифестације Дани Мексика у Музеју Војводине ће, у среду, 24. априла, од 18 часова, бити одржано предавање др Бојане Ковачевић Петровић ”Трагом древних култура Мексика”.

културе.рс • 23. април 2024.

фото: Pixabay / MariaLR

Др Бојана Ковачевић Петровић, професорка Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.

Она ће говорити о древној култури Мексика: од Антрополошког музеја у Халапи са чувеним олмечким главама, преко највеће пирамиде на свету у Ћолули и  града богова Теотиуакана у којем се налазе пирамида Сунца и Месеца, до мурала Дијега Ривере на Националној палати мексичке престонице и Кућу-музеј Фриде Кало.

#бојана ковачевић петровић #дани мексика #мексико #музеј војводине #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!