Дан отворених врата на Филозофском факултету

Дан отворених врата на Филозофском факултету у Новом Саду одржаће се у суботу, 16. марта, од 10 до 13 часова.

културе.рс • 11. март 2024.

фото: Филозофски факултет Нови Сад

Ученицима средњих школа, али и широј јавности, Факултет ће представити студијске програме, истраживачке Центре, библиотечке ресурсе, као и интелектуално-техничке капацитете Факултета да своје програме реализује.

Посетиоци ће моћи да се упознају са двадесет и четири

акредитована студијска програма основних академских студија, те са детаљима у вези са пријемним испитима за упис у школску 2024/2025. годину.

Поред тога, планиран је низ интерактивних радионица, симулација, квизова, представљање студентског живота од учења, предавања и испита, преко исхране у мензи и становања у студентским домовима, до чувених студентских журки и филозофијада, али и других ствари попут студентског активизма, студентских спортских тимова, студентског позоришта итд.

Посетиоци ће у директном разговору са активним студентима моћи да се упознају са искуствима о студирању из прве руке.

Поред тога, биће представљене и друге активности које илуструју богатство и разноликост образовне, научне и културне делатности Филозофског факултета.

Филозофски факултет ове године слави 70 година постојања и рада и са Пољопривредним факултетом чини нуклеус из кога се касније развио Универзитет у Новом Саду.

#Нови Сад #отворена врата #Филозофски факултет

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!