”Долазимо!”: Конкурс за младе уметнике отворен до 20. маја

Мрежа културних станица као легат Европске престонице културе са фокусом на Омладинску културну станицу ОПЕНС и Омладински савез удружења ОПЕНС расписали су конкурс за подршку младим уметницима под називом “ДОЛАЗИМО!”.

културе.рс • 9. мај 2024.

фото: Културне станица

Конкурс се фокусира на младе уметнике који до сада нису имали шансу да буду видљиви на градској уметничкој сцени или су им те прилике биле ретко пружане и нуди могућност приказивања рада у некој од културних станица.

”С обзиром на то да је акценат на младим уметницима уз подршку обезбеђену конкурсом, млади ће путем медија какав је подкаст, добити и неопходан јавни простор да говоре о свом стваралаштву, потенцијалним изазовима и, генерално, положају младих уметника данас”, наводи се у позиву.

Јавни конкурс је намењен физичким лицима старости од 18 до 30 година. 

Право учешћа на конкурсу имају појединци или група, без обзира на студентски и пословни статус, који живе и/или раде на територији општине Нови Сад.

Средства обезбеђена овим конкурсом износе укупно 500.000 динара нето – 10 награђених учесника од по 50. 000 динара.

Јавни конкурс се расписује поводом финансирања/реализације програма у просторима културних станица, с акцентом на Омладинску културну станицу ОПЕНС.

Овогодишњи конкурс биће посвећен креативном и уметничком изразу младих у областима медијске уметности, која подразумева све жанрове и форме које користе електронске медије и нове технологије (аналогне и дигиталне) да би прошириле доживљај уметности кроз различите уметничке дисциплине.

Медијска уметност укључује уметничка дела дизајнирана и изведена путем нових технологија која обухватају:

Виртуелну уметност, компјутерску графику и компјутерску анимацију, дигиталну уметност, интерактивну уметност, уметност звука, видео игре, роботику, филм и телевизију; радио, аудио и видео уметност, интернет, интерактивне и мобилне технологије, мултимедијалну уметност, имерсивну уметност и вештачку интелигенцију.

Апликанти су позвани да своје пројекте реализују кроз неку од горенаведених врста израза и уметничких дисциплина.

Трајање конкурса је до 20. маја.

Више о конкурсу као и начину пријаве погледајте на овом линку.

#долазимо #конкурс #културне станице #медијска уметност #млади уметници

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!