Ево шта је на програму Културног центра Зрењанина до 5. јануара

У Културном центру Зрењанина у у току је 18. Ликовни салон ”30х30”, књижевни конкурс ”Нова књига”, а у оквиру дечијег програма биће одржана радионица на тему подршке, заједништва, сарадње и другарства.

културе.рс • 25. децембар 2023.

фото: Културни центар Зрењанин

Ликовни салон ”30х30” биће отворен до краја децембра.

У оквиру салона представљени с радови најуспешнијих учесника овогодишњег Ликовног конкурса 30X30 који је почетком септембра расписао Културни центар Зрењанина у сарадњи са аутором пројекта мр Милутином Мићићем. 

На Ликовни конкурс 30X30, ове године,  пријавило се 210 аутора из Србије, Хрватске, БиХ, Републике Српске, Црне Горе, Македоније и Словеније. 

Жири у саставу: Ана Станар, историчарка уметности; мр Вукашин Миловић, вајар и мр Милутин Мићић, академски сликар  одабрао је радове 149 аутора за представљање на овогодишњем салону и доделио три награде. 

Добитник прве награде је Миленко Аћимовић – Аћим, друге – Борис Зечевић а добитница треће награде је Данијела Богићевић.

Ликовни салон биће отворен у Културном центру Зрењанина до краја децембра 2023. а након тога гостоваће у  Кући Ђуре Јакшића у Београду, Културном центру Панчева, Музеју Срема у Сремској Миторвици и Културном центру  Новог Сада. 

У оквиру дечијег програма, биће одржана радионица на тему на тему подршке, заједништва, сарадње, другарства и једнакости.

У суботу, 30. децембра на Фејсбук страни Културног центра од 10 часова биће одржана креативна радионица у ОШ „Урош Предић“ у Орловату са Санелом Дунђерски.

Књижевни конкурс „Нова књига“ траје  од 15. децембра 2023. до 15. фебруара 2024.

Културни центар Зрењанина у сарадњи са ИП Медиа 023 расписао је књижевни конкурс под називом „Нова књига“.  

Конкурс је отворен  за штампање  нове или прве  књиге  аутора  поезије, кратких прича или  краћег романа. 

Прва награда је штампање и промовисање књиге најбољег аутора по оцени стручног жирија.  Књига ће  бити објављена  у издању Културног центра Зрењанина.  

Конкурс је отворен за све ауторе који пишу на српском и језицима из региона бивше Југославије. 

Потребно је послати предлог књиге, обима до 200 страна у ПДФ формату под шифром на имејл Културног центра Зрењанина (kczr@kczr.org) а разрешење шифре прикачити у другом документу у мејлу. 

Аутори који се нађу у ужем избору биће промовисани у Културном центру Зрењанина где ће се одржати  књижевне вечери у договору са организатором и ауторима.  

#дечије радионице #Зрењанин #књижевни конкурс #Културни центар #ликовни салон #програм

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!