Ево шта је на јунском репертоару Новосадског позоришта

Током наредног месеца, у Новосадском позоришту очекује нас премијера представе ”Утопија данас”, аутора Марка Грубића и Милене Богавац.

културе.рс • 21. мај 2024.

фото: Новосадско позориште

У погледу форме, ”Утопија данас” је музичка представа, која укључује елементе перформанса, видео арта, документарно-играног филма и позоришта.

Драматуршку основу дела чине уживо интерпретиране оригиналне музичке композиције за чији ритам се везује наратив, који својим глумачким и кореографским микро перфомансима воде глумци, правећи директну комуникацију између музичке групе, видеа и публике.

Ова представа играће се у суботу, 8. јуна.

У понедељак, 10. јуна, на репетоару је представа ”Блудни дани куратог Џонија” Филипа Грујића, док ће се представа ”Капетан прљави Фред” Роберта Ленарда играти у четвртак, 13. јуна.

Представа Андраша Урбана ”Било једном у Новом Саду” биће изведена у суботу, 15. јуна.

#јун #нови сад #новосадско позориште #представе #репертоар

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!