Експериментално позориште из Хонг Конга гостује у Новом Саду

Трупа експерименталног позоришта из Хонг Конга "Zuni Icosahedron" госотваће у Српском народном позоришту 6. и 7. марта у оквиру 3ФЕСТ-а.

културе.рс • 19. фебруар 2024.

фото: 3ФЕСТ

Том приликом биће изведена представа „Прекинути сан“, под режијом пионира експерименталне уметности и једног од најутицајнијих уметника у Азији Денија Јунга.

Јунг, чије се стваралаштво протеже више од четири деценије, истакао се као иноватор у различитим уметничким дисциплинама, укључујући позориште, цртани филм, филм и видео, визуелну и инсталациону уметност

„Ова представа није само извођење – то је искуство које позива публику на путовање кроз историју, културу и универзалне теме које нас повезују као људска бића“, најављују организатори.

„Прекинути сан“ истражује причу о Павиљону божура из Минг династије, стварајући емоционално дубоко искуство које провоцира размишљање.

Кроз ову представу, Јунг поставља питања о стварности, сновима и људској егзистенцији, користећи позориште као средство за истраживање дубина људске психе.

Извођења ће се одржати на сцени Пера Добриновић, са почетком у 20 часова.

Улазнице су доступне путем званичног сајта СНП-а.

„Zuni Icosahedron“ је позориште са седиштем у Хонг Конгу.

Основано је 1982. године са мисијом промовисања експерименталних и савремених уметничких форми, као и културне разноликости.

Њихов опус обухвата позориште, плес, музику, визуелну уметност и интердисциплинарну праксу, кроз које обрађује теме друштвене правде, политике и идентитета.

#3ФЕСТ #Дени Јунг #Нови Сад #позориште #Хонг Конкг

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!