Завршно вече школе креативног писања „Блогерамаˮ у уторак

Завршно вече школе креативног писања „Блогерамаˮ биће одржано у уторак, 13. јуна, у Дигиталном омладинском центру, са почетком у 19 часова.

културе.рс • 9. јун 2023.

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Овогодишња „Блогерамаˮ, бесплатна радионица креативног писања намењена средњошколцима, коју организују Одсек за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду и Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ, окупила је неколико десетина новосадских средњошколаца.

Настава се током пролећа одвијала на Филозофском факултету у Новом Саду, а највреднији полазници курса имаће прилику да током завршне вечери јавно читају своје најбоље књижевне радове настале на радионици.

Посетиоцима ће се у име Одсека за српску књижевност, организатора „Блогерамеˮ, обратити проф. др Невена Варница, заменица шефа Одсека и директорка Центра за креативно писање Одсека за српску књижевност и доц. др Милош Јоцић, предавач Креативног писања прозе и Креативног писања видео-игара на Одсеку за српску књижевност. 

Полазнике и сам курс ће представити „Блогераминиˮ предавачи, Симеона Јакишић и Богдан Рапаић.

#Дигитални омладински центар #Креативно писање #Културни центар Војводине #Нови Сад #Филозофски факултет Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!