Због великог интересовања: Предавање о Бијонсе у Лувру поново у ГМС

Због великог интересовања публике., Галерија Матице српске ће поново органозовати предавање ”Бијонсе у Лувру: Уметност, моћ, идентитет”, у суботу, 1. јуна, од 17 часова.

културе.рс • 28. мај 2024.

фото: youtube/printscreen

Ово предавање претходно је одржано у оквиру манифестације европска ноћ музеја.

Када су поп звезда Бијонсе и њен супруг Џеј Зи снимили музички спот за песму у најпрестижнијем француском и светском музеју у свету – Лувру, утисак јавности био је веома подељен. 

После неколико година и даље овај потез самог музеја али и познатих звезда остаје многима нејасан. 

Кроз причу кустоса Николе Ивановића и музејског едукатора Горана Вујкова, посетиоци ће имати прилику да открију уметничке детаље овог спота, као и потенцијалне поруке које сама музика и слике носе.

#бијонсе #галерија матице српске #лувр #нови сад #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!