„Значај даривања грађе“ – трибина у Архиву Војводине

На питање о томе зашто је важно даривати архивску грађу, одговориће стручњаци из Архива Војводине, Архива града Новог Сада, Музеја Војводине и Музеја града Новог Сада.

културе.рс • 19. децембар 2023.

Image by Nile from Pixabay

Ова трибина одржаће се у Архиву Војводине, у четвртак, 21. децембра са почетком у 13 часова.

На трибини ће се говорити о значају архивске и музејске грађе, о поступку архивирања од преузимања грађе до њене обраде, класификовања, евидентирања до њене употребе као значајног културног добра. 

Учествују др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине, Петар Ђурђев, директор Архива града Новог Сада, Чарна Милинковић, виши кустос Музеја Војводине, Љиљана Лазић, историчар уметности и музејски саветник Музеја града Новог Сада.

Разговор води Милена Поповић Субић, руководилац групе за матичне послове у Архиву Војводине.

#Архив Војводине #Архив града Новог Сада #архивистика #архивска грађа #Музеј Војводине #Музеј града новог Сада #Нови Сад #трибина

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!