”Игра игри гризе реп”: Изложба радова Дубравке Лазић у Галерији АУНС

Изложба радова професорке Дубравке Лазић ”Игра игри гризе реп” биће отоврена у среду, 3. априла, од 19 часова у Галерији Академије уметности, Булевар Михајла Пупина 20.

културе.рс • 29. март 2024.

фото: АУНС

Полазивши од чињенице да сваки уметнички ауторски рад треба да има утемељење у аутентичном искуству, Дубравка Лазић обнавља лични осећај игре употребом старих, заборављених (али сачуваних) дечјих играчака, стварајући нове „светове“ кроз реалне моделе и предочавајући их медијем фотографије. 

Како се савремене технологије увек намећу као нови „алат“ уметничког рада, у овом случају је један сегмент изложбе посвећен управо игри савременим технологијама: вештачки генерисаним сликама које су, намерно, представљене као сатурирани објекти вештачког порекла, интерпретирани кроз игру. 

Та игра „вештачким“, на крају, доноси импулс за даљи креативни рад у оквиру представљене изложбе: корпус цртежа где се, кроз мануелни ауторски приступ уметнички израз враћа својим онтолошким коренима.

Изложба ће бити отворена до 16. априла. 

#Академија уметности #Галерија #Дубравка Лазић #изложба #Нови Сад #фотографија

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!