Изложба дечјих радова у ГМС

Изложба дечјих радова у Галерији Матице српске биће отворена у суботу, 1. јуна, у подне, на Тргу галерија.

културе.рс • 28. мај 2024.

фото: Мартин Цандир

Ове године, за прославу 1. јуна, дана када је ова установа отворена на садашњој адреси, припремљено је свечано отварање изложбе дечјих радова насталих као резултат едукативног програма ”Био једном један сликар. Урош Предић”, изложбе ”Инспирисани Француском”, као и радионице о стваралаштву Богомила Карлавариса.

Програм отварања употпуниће и музички наступ дечјег хора Сунцокрети Музичке школе „Исидор Бајић“.

На изложби ће бити представљени радови деце из предшколских установа „Радосно детињство“, „Маштоленд“, „Пуж“ и „Змај“, као и основних школа „Светозар Марковић“ и „Прва војвођанска бригада“, који су током ове школске године учествовали у овим едукативним програмима.

Инспирисани уметничким причама, са васпитачима, ликовним педагозима и музејским едукаторима, деца су стварала своја „уметничка дела“ којима су сумирали утиске и стечена знања, запажања и осећања која су са собом понели. 

Поред изложбе и наступа дечјег хора, малишани ће током прославе уживати и у креативним програмима у Парку скулптура.

Изложба дечјих радова трајаће до 30. јуна, а улаз у Галерију је бесплатан.

#галерија матице српске #дечји радови #изложба #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!