Изложба Драгана Вишекруне „Силицијумска емоција“ од понедељка у Малом ликовном салону

Изложба Драгана Вишекруне "Силицијумска емоција" почиње у понедељак, 11. септембра, у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 6. септембар 2023.

фото: МЛС

„Циклус „Силицијумска емоција“ је начин Драгослава Вишекруне да се супротстави силама мрака. Стога и овај сликарски опус носи тежину ангажоване уметности. Он нема одговоре на питање зашто недужни страдају, било директно од бомби, било индиректно од еколошке катастрофе која после тог чина остаје, али осећа дужност да као уметник поставља питања и подстиче људе на размишљање. То је неизмерно важно у данашње време, кад много више кликћемо и гледамо у екране него у лица наших саговорника“, наводи се у позиву на изложбу.

Изложба ће трајати до 22. септембра и можете је погледати сваког радног дана од 10 до 20 часова.

Драгослав Вишекруна

- рођен у Шапцу 1945. године, завршио је школу примењених уметности у Новом Саду 1967. године. На основу међународне конвенције Југославије и Пољске о културној сарадњи, 1979. год. у оквиру размене уметника борави у Варшави на Академији примењених уметности, као и другим сродним институцијама Варшаве, Кракова итд. Излагао је на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Радови му се налазе у бројним институционалним и приватним колекцијама у свету и код нас. Добитник је више награда. Члан је удружења: СУЛУВ, УПИДИВ, Ликовни Круг. Живи и ради у Новом Саду, Атеље 17, Петроварадинска Тврђава.

#Драгослав Вишекруна #изложба #Културни центар Новог Сада #КЦНС #Мали ликовни салон #Нови Сад #Силицијумска емоција

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!