Изложба „Излазне путање” од вечерас у Малом ликовном салону

Изложба скулптура „Излазне путање” ауторке Тамаре Секулић, биће отворена вечерас, у 19 часова, у Малом ликовном салону.

културе.рс • 26. фебруар 2024.

фото: МЛС

Користећи се основним ликовним елементом цртежа – линијом, која је темељ свих облика ликовног изражавања, уметница ствара геометризиране објекте, смештајући линију унутар квадратних оквира.

Наизглед једноставни облици квадрата испресијецани мноштвом линија које се ломе под различитим угловбима и крећу у различитим смеровима асоцирају на лавиринт – симбол тражења излаза.

„Рад Тамаре Секулић тако је и симболичан приказ људских мисли, жеља, које увек траже излаз из нерешивих ситуација”, наводи се у позиву.

Изложбу можете погледати до 8. марта, радним данима од 10 до 20 часова.

#изложба #КЦНС #Мали ликовни салон #Нови Сад #скулптуре #Тамара Секулић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!