Изложба Соње Радаковић „Превише си стара“ у Галерији СУЛУВ

Изложба Соње Радаковић под називом „Превише си стара“ биће отворена у понедељак, 4. децембра, у 19 часова, у Галерији СУЛУВ.

културе.рс • 29. новембар 2023.

фото: Милица Дракулић

Соња Радаковић (Београд, 1989) је визуелна уметница која активно излаже од 2007. 

Учествовала је на великом броју самосталних и групних изложби и пројеката у земљи и иностранству. 

Основне и мастер студије сликарства завршила је на Академији уметности у Новом Саду где тренутно похађа докторске студије из области Ликовних уметности и ради као виши стручни сарадник на Катедри за сликарство. 

Вишеструка је добитница стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије, Ерасмус+ програма и награда из области сликарства и визуелних уметности. 

Добитница је награде 58. Октобарског салона у Београду. 

Поред просвете бави се спортом и уметношћу.

Изложба ће трајати до 15. децембра.

#галерија #изложба #Нови Сад #Соња Радаковић #СУЛУВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!