Изложба студенткиња сликарства у Галерији Академије уметности

Изложба „Откривене визије: Истраживање уметничких сензибилитета“ биће отворена у понедељак, 12. фебруара, у Галерији Академије уметности, Булевар Михајла Пупина 20.

културе.рс • 9. фебруар 2024.

фото: АУНС

У питању је изложба радова три студенткиње завршне године на модулу Сликарство: Саре Савић, Анастасије Малеташкић и Хелене Остојић.

Свака од ових младих уметница је на самом почетку своје уметничке каријере те су ово прве назнаке њихових сензибилитета, које су почеле да истражују на завршној години студија на Академији уметности у Новом Саду.

Савић се бави деконструкцијом мотива аутобуса у циљу поставке геометријске апстрактне слике. док Малеташкић кроз дигитални колаж који преноси на класичну слику истражује сопствену интроспекцију и бави се темом идентитета у ширем смислу.

Остојић у својим радовима развија свој магични свет са мноштвом детаља који јој привлаче пажњу и позивају нас да се задубимо у слику и истражимо свет који нам нуди.

Иако су њихове поетике различите, оно што их спаја јесте њихова борба да пронађу своје место на уметничкој сцени.

Сара Савић рођена је у Бору 2001. године. Завршила је средњу школу за дизајн „Богдан Шупут “. Тренутно је студент четврте године на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског. До сада је имала неколико групних изложби – „Прича о двоје уметника: Љубица Сокић и Богдан Шупут“, „Графика и цртеж“, „Музика у другачијем кључу“, пројекат „Разлике“…

Анастасија Малеташкић рођена је у Врбасу 2001. године. Завршила је гимназију „Вељко Петровић“ у Сомбору. Тренутно је студент четврте године основних студија на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског. До сада је имала неколико групних изложби; пројекат „Разлике“, „Музика у другачијем кључу“, „Ја и храна у 7 дана“, „У ентеријеру: фигура у простору“, Изложба цртежа студената треће године…

Хелена Остојић рођена је 2002. године у Лозници. Завршила је Школу примењених уметности у Шапцу. Тренутно је студент четврте године на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског. До сада је учествовала на годишњим школским и тематским изложбама, углавном са цртежима и сликама портрета. Два пута освојила је награду на конкурсу ликовне омладинске манифестације ,,Награда Паја Јовановић“. На крају четврте године средње школе освојила је награду ликовног стваралаштва, где је на основу тога имала своју прву самосталну изложбу у Културном центру у Шапцу.

#Академија уметности #Галерија Академије уметности #изложба #Нови Сад #студенти

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!