Изложба Теодоре Милић ”Из циклуса 24/7” у понедељак ”на Штрафти”

Трећа изложба у овогодишњем програмском циклусу “Галерије на Штрафти” представиће рад студенткиње четврте године Академије уметности Теодоре Милић.

културе.рс • 24. јун 2023.

фото: Галерија Бел Арт

Изложба, која почиње у понедељак, 26. јуна, организује се  у оквиру традиционалне изложбе радова студената завршне године основних академских студија Департмана ликовних и примењених уметности Академије уметности у Новом Саду. 

”Апсурдизам, као филозофија која наглашава нелогичност и бесмисао живота, је нешто што ме прати од самог почетка мог рада. Такав поглед на свет изазван је оним што смо приморани да гледамо сваки дан”, истиче ауторка изложбе и додаје:

Како истиче, ”претрпаност рекламама, брендовима и производима који нас окружују, било  у виртуелном или стварном свету”, представља један од фактора који утиче на начин компоновања мотива у њеним сликама. 

”Ја се сада предајем том мору информација, у њима пливам, тражим себе и свој мир, иако знам да је врло вероватно да ништа од тога нема смисао”, додаје. 

Теодора Милић је након завршене школе за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду 2019. године уписала Академију уметности исте године у класи професора Драгана Матића. 

Имала је две самосталне изложбе, „Ружно, у реду“, СКЦНС Фабрика 2022. и „ОВО ЈЕ ВАШЕ“ 2023. године у галерији Академије уметности у Новом Саду, а учествовала је у неколико групних изложби и уметничких пројеката.

Добитница је награде фонда „Миливој Николајевић“ за најбољи цртеж-студију 2020. године.

Изложбу приређује Галерија “Бел Арт”  у сарадњи са организацијом Црвеног крста Новог Сада.

#Галерија Бел Арт #Изложба #Нови Сад #Теодора Милић

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!