Изложба фотографија Предрага Узелца у Архиву Војводине

Свечано отварање изложбе фотографија „Ипак хероји” Предрага Узелца, одржаће се у петак, 17 маја, од 19 часова у Архиву Војводине.

културе.рс • 15. мај 2024.

фото: Архив Војводине

Изложба „Ипак хероји” представља серију портрета инспирисану наизглед обичним људима, који су епитет хероји освојили, углавном, скривеним подвизима, вођени сопственом етиком и скромношћу, без идеје о сопственој глорификацији. 

Представљају контрапункт јавном мњењу и наметнутим новонасталим, непровереним друштвеним вредностима у модерном друштву. 

Усликани су дрвеном камером на стакленим, ручно наливаним плочама потопљеним у сребрни раствор, прастарим светлописним поступком, који гарантује дуговечну вредност каква им припада, наводи се у позиву.

#архив војводине #изложба #ипак хероји #нови сад #предраг узелац #фотографија

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!