Изложба „Process“ у МСУВ

Представљање нових визуелних идентитета институција културе Западног Балкана.

културе.рс • 13. јануар 2024.

фото: СЗПБ

На изложби „Process“ у Новом Саду, која почиње у понедељак, 15. јануара, биће по први пут приказана коначна решења нових визуелних идентитета четири институције културе Западног Балкана: Спомен-збирке Павла Бељанског у Новом Саду, Kултурног центра Требиње, Музеја савремене умјетности Републике Српске, Бањалука и Умјетничке колоније Даниловград. 

Ови резултати трогодишњег рада тимова младих дизајнера на различитим аспектима визуелног идентитета институција, након двонедељне премијере у Новом Саду, биће приказани и у Бањалуци, Даниловграду и коначно у Требињу. +

Током трајања изложбе организоваће се вођења кроз поставку.

Изложба ће бити отворена до 28. јануара.

Због адаптације простора Спомен-збирке Павла Бељанског, а захваљујући сарадњи са Музејом Војводине и Музејом савремене уметности Војводине, изложба и њени пратећи програми биће реализовани у Музеју савремене уметности Војводине, Дунавска 37. 

Свечано отварање је у 19 часова. 

#визуелни идентитет #изложба #Музеј савремене уметности Војводине #Нови Сад #Спомен збирка Павла Бељанског

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!