”Индустрија смиривања одраслих”: Промоција књиге Анастасије Гавриловић у Градској библиотеци

Представљање песничке књиге ”Индустрија смиривања одраслих” Анастасије Гавриловић, одржаће се у среду, 22. маја, од 19 часова у Огранку „Аница Савић Ребац“, Градске библиотеке у Новом Саду, Трг републике 2.

културе.рс • 21. мај 2024.

фото: Unsplash

На промоцији ће говорити Јелена Марићевић Балаћ, књижевна критичарка, Марија Ненадић, преводитељка књиге и ауторка.

Анастасија Гавриловић је песникиња и преводилац. 

Дебитовала је књигом ”Индустрија смиривања одраслих”, за коју је добила више признања, укључујући Националну награду за поезију „Михај Еминеску“ за деби и награду „Млади песник године 2019“. 

Дипломирала је на Филолошком факултету у Букурешту и мастерирала у Центру за изврсност на Студијама слика на Универзитету у Букурешту. 

Сарађује с бројним културним публикацијама и преводи књиге са енглеског, француског и шпанског језика. 

Живи у Букурешту, где уређује часопис ”Поесис интернаțионал”, преводи и пише докторску тезу на тему женског поетског дискурса између књижевности и идеологије.

#анастасија гавриловић #нови сад #промоција књиге

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!