Калеидоскоп културе улази у недељу архитектуре  

Архитекта - добитник Прицкерове награде, изложба о концепту кухиња кроз историју и стручни панел о будућој модерности обележиће наредну недељу Калеидоскопа културе.

културе.рс • 2. октобар 2023.

фото: ЕПК

Алехандро Аравена именован је почасним међународним чланом Краљевског института за архитектуру. 

Његови радови су награђени Сребрним лавом на Венецијском бијеналу као и Готенгуршком наградом за Одрживост. 

Овај архитекта долази у Нови Сад током недеље архитектуре Калеидоскопа културе, када ће 3. октобра у Културној станици Барка одржати стручни разговор.

Због великог интересовања обезбеђен је још један термин, у четвртак, 5. октобра од 19 часова у Дистрикту.

foto: EPK

У оквиру недеље архитектуре, у Дистрикту, биће отворена изложба ће приказати како је архитектура у нераскидивој вези са друштвеним, економским, социјалним и другим аспектима једног друштва.   

Од средњег века, до данас, кухиње су осликавале контекст сваког друштва и мењање трендова, ефикасности и економичности. 

Како су се кухиње мењале кроз време приказаће нам изложба „Кухиње [Фрагменти] – цртице из историје и популарне културе”, у организацији Друштва архитеката Војводине, која ће трајати од 7. до 28. октобра у објекту Менза у Дистрикту.

фото: ЕПК

Током трајање изложбе организована су и кустоска вођења кроз стамбене објекте Лимана које ће водити академик Бранислав Митровић, Др Владимир Кубет, Иван Станојев и Илија Губић. 

Како би требало да изгледа будућа модерност града? 

Одговор ће понудити архитекте, стручњаци из области дигиталних технологија, социолози и други учесници панела, са циљем синтезе иновативних и интердисциплинарних проучавања урбанистичког развоја.

Стручни панел „Будуће модерности” одржаће се 6. октобра од 19 часова у Културној станици Опенс, у оквиру недеље архитектуре шестог Калеидоскопа културе у Новом Саду. 

Пријаву за присуство на стручном панелу можете обавити на овом линку. 

Улаз на програме Калеидоскопа културе је слободан.

#Калеидоскоп културе #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!