Камерата Нови Сад и солисти: Концерт у Градској концертној дворани

Након првог концерта одржаног 13. маја, други концерт Камерате Нови Сад са младим музичарима, ученицима Музичке школе „Исидор Бајић” и студентима новосадске Академије уметности, одржаће се у уторак, 28. маја у Градској концертној дворани од 20 часова.

културе.рс • 23. мај 2024.

фото: Градска концертна доврана

Овом приликом дириговаће Александар Којић.

Солисти су лауреати многобројних међународних и домаћих такмичења: Андриана Петровски (сопран), Милица Злоколица (сопран), Сара Николић (флаута), Катарина Марјанов (кларинет), Хана Скелеџија (виолина), Ања Јанеш (виолина), Јана Станишић (клавир). 

Улаз је слободан.

#градска концертна дворана #камерата нови сад #концерт #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!