”Карневал животиња” – концерт за децу у Синагоги

У новосадској Синагоги ће у петак, 15. децембра, бити приређен концерт за децу - ”Карневал животиња” француског композитора Камија Сен-Санса, једно од најпознатијих остварења класичне музике посвећено деци, извешће Војвођански симфонијски оркестар.

културе.рс • 23. новембар 2023.

Plaviplavisomot, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Ова хумористична музичка свита, која ће бити изведена у подне, састоји се из 14 кратких ставова у којима композитор са различитим музичким инструментима осликава портрете различитих животиња – од краљевског марша лава, преко слонова, магараца, кенгура, корњаче, кокошки, петлова, лабуда и других.

Како би деца имала потпуни музички доживљај, наратор Немања Михаиловић ће, уз видео анимацију Кристине Полендер, најмлађу публику упознати са причом о животињама, док ће камерним оркестарским саставом руководити маестро Александар Којић. 

Улазнице за концерт су у продаји у Музичкој омладини Новог Сада, радним данима од 9 do 13 часова или онлајн на веб-сајту Музичке омладине.

#деца #Карневал животиња #концерт #Нови Сад #Синагога

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!