Концерт грчке музике у Музеју Војводине

Концерт грчке музике одржаће се у недељу, 19. маја, од 19 часова, у Музеју Вовјодине.

културе.рс • 17. мај 2024.

Овом приликом наступиће састав Општинског конзерваторијума у Каламарији, у чијем саставу су Деспина Арванитиду (гитара), Христос Вернардос (гитара), Димитриос Мандринос (виолина), Димитра Антонакоудис (вокал) и Христос Вернардос (вокал).

Сви извођачи су музичари и професори Конзерваторијума Каламарија у Грчкој.

На концерту ће представити песме познатих композитора и текстописаца који су обележили музичко културно наслеђе Грчке, као и композиције инспирисане стиховима и музиком Христоса Вернардоса.

#грчка музика #концерт #музеј војводине #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!