Концерт за квинтет и глумца „Друга страна филма” у Архиву Војводине

Концерт за квинтет и глумца „Друга страна филма” биће одржан у понедељак, 14. августа, са почетком у 20.30 часова у амфитеатру Архива Војводине.

културе.рс • 11. август 2023.

фото: Архив Војводине

Музичке теме из чувених филмова „Кабаре”, „Кум”, „Титаник”, „Амаркорд”, „Жаока”, „Амели Пулен”, „Грозница суботње вечери”, „Петпарачке приче”, „Топ Ган”, „Мачке из високог друштва” и других изводе музичари Симфонијског оркестра РТС и Београдске филхармоније:

Нина Ћосић (обоа, глас), Хемналина Миресковић (виолина), Наташа Лишанин (виолончело), Срђан Лишанин (контрабас), Јеврем Ћосић (гитара).

Текстове Нине Ћосић казује Александар Лазић, драмски уметник.

Идеја концерта је да се прикаже важност и величина музике која је неопходна покретним сликама. 

Улаз је бесплатан.

#Архив Војводине #концерт #Нови Сад #филмска музика

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!