Концерт Камерате и солиста вечерас у Градској концертној дворани

Млади музичари, ученици Музичке школе „Исидор Бајић” и студенти новосадске Академије уметности, наступиће у пратњи Градског камерног оркестра Камерата Нови Сад, а под диригенстком палицом маестра Евгенија Шевкенова, вечерас, од 20 часова, у Градској концертној дворани.

културе.рс • 13. мај 2024.

фото: Фејсбук / Градска концертна доврана

Солисти су лауреати међународних и домаћих такмичења.

”Ово је први од два концерта, где ће наступити укупно 14 имена. Заљубљеницима у класичну музику, нека су већ позната, али сигуран сам, да уколико то и није случај, за наше младе колеге ће се тек чути”, каже Марко Милетић, уметнички руководилац оркестра.

Новосадској публици вечерас ће се  представити  првих седам солиста: Марија Ђуровић (флаута), Борис Безруков (виолина), Лана Радовић (виолина), Јована Савић (виолина), Катарина Митровић, (виолончело), Азра Феризовић (маримба), Ирина Бродић (клавир).

На наредном концерту, који ће се одржати у уторак, 28. маја, наступиће Андриана Петровски (сопран), Милица Злоколица (сопран), Сара Николић (флаута), Катарина Марјанов (кларинет), Хана Скелеџија (виолина), Ања Јанеш (виолина) и Јана Станишић (клавир), преосталих седам извођача.

Другим концертом руководиће новосадски диригент Александар Којић.

Оба концерта биће одржана у Градској концертној дворани од 20 сати, улаз је слободан.

#градска концертна дворана #концерт #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!