Концерт пијанисткиње Марине Худих у Синаноги

Концерт руске пијанисткиње Марине Худих, у оквиру пројекта „Trivium. Trilogia. Musica ricerata“, биће одржан у суботу, 25. новембра у новосадској Синагоги, са почетком у 20 часова.

културе.рс • 20. новембар 2023.

фото: Мариа Тсветкова

Trivium trilogia је серија концерата, са елементима хепенинга и перформанса, који се одвијају на три различите локације. 

После наступа у свечаној Сали Коларчеве задужбине у Београду, други део приче се наставља у простору Синагоге. 

Пројекат Марине Худих, ауторке, продуценткиње и пијанисткиње која је завршила конзерваторијум Рахмањинов у Паризу, представља синтезу звука клавира, чела, хармоније, гласова и светлосних ефеката.

Musica Ricerata је интердисциплинарни и интерактиван пројекат, посебан музички доживљај на раскрсници „концерта, перформанса и медитације“ у којем се преплиће и спаја музика Арва Перта, Џона Адамса и Ђерђа Лигетија. 

Марина Худих је руска пијанисткиња, која гаји посебан афинитет према савременој музици и претежно изводи дела савремених аутора. 

Дипломирала је на Конзерваторијуму „Сергеј Рахмањинов“ у Паризу и похађала више пута мајсторске радионице код Софије Гулијак на Краљевском музичком колеџу у Лондону. 

Додатно се усавршавала код Михаила Дубова, шефа Одељења за савремено и историјско извођење (Московски ансамбл савремене музике). 

Добитница је бројних награда на међународним такмичењима.

#концерт #Марина Худих #Нови Сад #Синагога

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!