Концерт Фолклорног ансамбла „Вила“ на СПЕНС-у

Велики свечани концерт Фолклорног ансамбла "Вила" СКУД-а "Железничар" из Новог Сада под називом "Из наше и светске културне ризнице" одржаће се у недељу, 9. јуна, са почетком у 18 часова у Малој дворани СПЕНС-а.

културе.рс • 31. мај 2024.

фото: Катарина Гајић

На концерту ће се представити преко 300 играча, певача и чланова који чине Школицу фолклора, Млађи и Старији дечији састав, Омладински и Ветерански састав, Предизвођачки и Извођачки састав, као и групу певача и Народни оркестар, под уметничким руководством Милорада Лонића, Миљане Ромић, Драгана Наранчића, Милорада Мирчића, Јоване Васин, Александра Убовића, Душице Николић, Луке Војновића и Вање Вујичић. 

Биће приказани обичаји и игре из различитих крајева земље, од Бачке и Барање, преко Централне Србије, Неготина, Сврљига, Студенице, Беле Паланке, Црне Траве, Босилеградског Крајишта до Косовског поморавља. 

фото: Катарина Гајић

Публика ће имати прилику да ужива и у кореографским минијатурама, али и песмама које ће извести певачка група и Народни оркрстар ФА „Вила“.

Улазнице по цени од 800 динара могу се купити у просторијама ФА „Вила“ у улици Јована Цвијића 7 од понедељка до четвртка, од 19 до 21 сат.

ФА „Вила“ постоји од 1998. године, а почетак рада обележен је на дан Свете Петке 27. октобра. 

Ансамбл припада СКУД-у „Железничар“ које је настало 3. јуна 1934. године чији је оснивач бачка епархија. 

„Вила“ је добитник многобројних признања и награда у земљи, региону, али и у Европи и свету.

#концерт #нови сад #спенс #фолклорни ансамбл вила

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!