Концерт Хора Карловачке богословије у Синагоги

У оквиру обележавања 230 година постојања Карловачке богословије, биће одржан концерт Хора Карловачке богословије у петак, 17. маја, од 19 часова, у Синагоги.

културе.рс • 14. мај 2024.

Andrija12345678, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

На најављеном наступу, Хор најстарије српске богословске школе, извешће избор духовних химни и родољубивих песама, а  њихов програм ће употпунити и специјални гости.

Улаз је бесплатан, али је за присуство концерту неопходно преузети гратис улазницу у просторијама Музичке омладине Новог Сада, радним данима од 9 до 13 часова и на дан концерта од 18 до 19 часова у холу Синагоге.

#карловачка богословија #концерт #нови сад #синагога #хор

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!