„Књига у срцу”: сусрет са члановима Дечијег одељења Градске библиотеке

Манифестација „Књига у срцу” одржаће се у петак, 22. марта, од 18 часова, у Дигиталном омладинском центру, Војводе Путника 1.

културе.рс • 21. март 2024.

фото: Градска библиотека Нови Сад

У питању је сусрет са највернијим и највреднијим читаоцима, децом узраста од петог до осмог разреда основне школе, члановима Дечјег одељења и огранка Градске Библиотеке који раде са децом.

Централни део биће додела похвалница и књига, као и дружење награђених читалаца са гошћом, књижевницом Александром Јовановић.

„Књига у срцу” одржава се већ 21 годину, а овогодишње издање организовано је у светлу 69 година од оснивања Дечијег одељења Градске библиотеке у Новом Саду.

#Градска библиотека #Књига у срцу #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!