”Лабораторија културе 21 – простори уметности”: Научна конференција у Дигиталном омладинском центру

Научна конференција ”Лабораторија културе 21 - простори уметности” одржаће се у четвртак, 25. априла, од 18 часова, у Дигиталном омладинском центру.

културе.рс • 23. април 2024.

фото: Pixabay/Peggy und Marco Lachmann-Anke

Учествују: проф. др Миљана Зековић, проф. др Владимир Гвозден, проф. др Никола Мацура, др Зоран Ерић и др Биљана Мицков.

Конференцију организује Културни центар Војводине ”Милош Црњански”.

#дигитални омладински центар #културни центар војводине #лабораторија културе #милош црњански #научни скуп #нови сад #простори уметности

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!