„Линија.“: Изложба Слободана Кнежевића Абија у Галерији Бел Арт

Нова поставка са делима Слободана Кнежевића Абија под називом „Линија.“, биће отворена у уторак, 16. априла, од 19 часова, у новосадској Галерији Бел Арт.

културе.рс • 15. април 2024.

фото: Галерија Бел Арт

Изложба обухвата радове изведене у различитим техникама настале у периоду од 2004 до 2024. године. 

Кустос изложбе и аутор текста у каталогу је ликовни критичар Сава Степанов. 

Изложба је специфична  јер се организује у сарадњи са београдском галеријом Б2 која  у суботу 13. априла у свом простору у Београду у  Балканској 2 отвара изложбу Слободан Кнежевић Аби „Рукотворине“ као  први део заједничког изложбеног пројекта на којој  представља радове настале у последње две деценије 20. века.

фото: Галерија Бел арт

Ова поставка је део циклуса „Личности и тенденције у савременој уметности “ којим кроз повремене поставке, Галерија Бел арт представља занимљиве личности и појаве савремене  уметничке сцене на којој стваралаштво Слободана Кнежевића Абија  заузима истакнуто место.

#бел арт #галерија #изложба #нови сад #слободан кнежевић аби

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!