Марио Лигуори гост трибине „Дневник о Црњанском“ 

На трећој овогодишњој трибини из циклуса „Дневник о Црњанском“ у Културном центру Војводине ”Милош Црњански” говориће професор др Марио Лигуори, са Филозофског факултета у Новом Саду, у среду, 5. јуна, са почетком у 19 часова.

културе.рс • 31. мај 2024.

фото: Pixabay

Тема разговора ће бити Напуљ у Хиперборејцима Милоша Црњанског, а модераторка програма је Настасја Писарев.

Марио Лигуори (Сарно, Италија) је ванредни професор на Филозофском факултету и на Академији уметности у Новом Саду, где предаје италијански језик, културу и књижевност. 

Завршио је компаративне језике на Универзитету Л`Оријентале у Напуљу, а мастер и докторске студије на Филозофском факултету у Новом Саду.

Изворно пише на италијанском и српском језику.

Објавио је десет књига.

Преводио је научне радове и каталоге за изложбе. 

Био је симултани преводилац на научним скуповима у Италији и Србији. 

Од 2007. до 2009. живео је и радио у Шведској.

#дневник о црњанском #културни центар војводине #милош црњански #трибина

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!