”Место сусрета”: Дводневна изложба Џефрија Сипела и Небојше Лазића у МЛС

”Место сусрета” назив је нове изложбе у Малом ликовном салону, аутора Џефрија Сипела и Небојше Лазића, које ће бити отворена у четвртак, 23. маја, у 19 часова.

културе.рс • 20. мај 2024.

фото: МЛС

Изложба „Место сусрета” резултат је професионалне сарадње и личног пријатељства започетог пре тридесет година између два уметника са два различита континента, Европе и Америке. 

Амерички уметник Џефри Сипел и новосадски уметник Небојша Лазић сарађивали су током деведесетих година прошлог века на Тамаринд институту за графику (Албукерки, Нови Мексико, САД). 

Лазић је у то време стицао титулу мајстора графичке штампе, а Сипел руководио сектором едукације овог Института. 

Џефри Сипел ће на заједничком пропутовању кроз Европу са Небојшом Лазићем, од Дортмунда до Сићевачке клисуре, у Новом Саду боравити неколико дана, те ће и њихова дијалошка изложба у Малом ликовном салону, овај пут изузетно, трајати само два дана.

#мали ликовни салон #небојша лазић #нови сад #џефри сипел

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!