Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ од 13. септембра у Фабрици

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ одржаће се од 13. до 19. септембра у СКЦНС Фабрика.

културе.рс • 6. септембар 2023.

фото: СКЦНС

У питању је седмо издање Фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а програм обухвата плесне перформансе уметника и уметница који долазе из Француске, Велике Британије и Србије.

“Tanz Platz” је манифестација чији циљ је да представи младе актере на европској плесној сцени и тенденције у савременом плесу. 

Настао је уз подршку европске плесне платформе Aerowaves, у чијем фокусу су млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње, као и остали професионалци који се баве овом уметношћу.

фото: СКЦНС

Aerowaves је мрежа плесних фестивала и позоришта основана 1996. године коју чине 42 експерта из подручја савременог плеса из 33 државе Европе. 

На првом састанку у Лондону 1996. године пристигла су 262 видео записа из 24 земље. 

Од тада почиње презентација плесних изведби десет финалиста у склопу Resolution фестивала у лондонском позоришту The Place.

Двадесет седам година касније, на отворени позив пристиже више стотина кореографија из свих делова старог континента, а финалисти, уз сад већ традиционална извођења у Лондону, своје радове могу представити и на додатних 25 сцена широм Европе.

Улаз на све програме је бесплатан.

#Нови Сад #савремени плес #СКЦНС #Студентски културни центар #Фабрика #Фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!