„Моћ жена у стрипу”: Отворен позив за уметничке резиденције

У склопу пројекта "Моћ жена у стрипу - WOMCOM" отворен је нови позив за учешће у уметничким резиденцијама, а рок за пријаве је 7. април.

културе.рс • 19. март 2024.

фото: СКЦ Нови Сад

Позив је намењен свима онима који цртају стрипове, зинове, веб стрипове, манге или илустрације.

Након резиденција које су организоване прошле године у Новом Саду и у Мађарској, расписан је позив на резиденције које су предвиђене за 2024. годину, од 29. маја до 12. јуна у Подгорици и од 8. до 22. септембра у Загребу.

Стрипови настали током двонедељних резиденција биће представљени на изложбама, на онлајн WOMCOM дигиталној платформи и објављени у штампаној антологији.

Носилац овог пројекта, који се бави оснаживањем стрип уметница, као и промоцијом њиховог равноправног третмана у смислу плаћања, видљивости и репрезентације, је СКЦ Нови Сад.

#жене #Нови Сад #резиденције #стрип #Студентски културни цетар

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!