Музичко-поетско вече у библиотеци на Сајлову 

Библиотечки огранак „Мирослав Антић” (Сајлово 37), у среду, 15. новембра, с почетком у 19 часова, организује музичко-поетско вече под називом „Срећан човек срећу ствара”.

културе.рс • 14. новембар 2023.

фото: Градска библиотека

Програм се састоји од избора песама за певање и казивање, одабраних тако да слушаоца емотивно ангажују и, уз измену у динамици и пажљиво биране прелазе, држе пажњу од почетка до самог краја, наводи се у позиву и Градске библиотеке.

Посетиоци ће имати прилику да чују стихове Милоша Црњанског, Мирослава Антића, Душка Радовића и других. 

У програм су укључена два инструмента – гитара и укулеле – а изводи га Драгана Младенов, сценска уметница са богатим искуством из области позоришта, музике, плеса и лепе књижевности. 

Овај догађај организује се у сарадњи са Клубом уметника БИНА – КУБ.

#Градска библиотека #музичко вече #Нови Сад #поетско вече #Сајлово

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!